Fashion

Challenge: kringloopoutfit

De één vindt het verschrikkelijk. De ander vindt het heerlijk om tussen tweedehands kleding te snuffelen, op zoek naar dat ene koopje. Feit is en blijft dat tweedehands winkelen duurzaam is. Een kledingstuk krijgt een tweede kans doordat het nu aan een hangertje in jouw kast bungelt.

Ik vond het tijd om zelf ook zo’n duurzame outfit te scoren. Daarom ging ik met vijftien euro op pad naar verschillende kringloop- en tweedehands winkeltjes. Ik had van tevoren niks in mijn hoofd, qua stijl of kleuren. Ik wilde graag uit de rekken trekken wat ik leuk vind en daar een matchende outfit van maken.

Mijn eerste stop was bij Terres des Hommes in Apeldoorn. Een tweedehands winkel met een goed doel. Want de opbrengst gaat, door middel van verschillende projecten, naar kinderen in nood. Buiten stond een rekje met kleding en daar trok ik een camelkleurig vintage jasje uit. De jas is van wol. Erg leuk vind ik de details op de achterkant; een soort gleuf en daaronder een riempje. Ook is de kwaliteit nog hartstikke mooi. Alle kleding op dat rek was 2 euro per stuk, dus deze nam ik zeker mee. Score!

Hello beautiful. Deze blouse kwam ik tegen bij kringloopcentrum Altena. Voor 2,75 euro mocht ik ‘m meenemen. Het blouseje komt officieel van de Zara. Je ziet een beetje dat hij gedragen is, maar dat maakt mij niet uit. Heel erg tof vind ik de marinestrepen, bij de sluiting en op de mouwen. De blouse valt wijder en wat cropped, dus het ook leuk om ‘m bij een strak rokje te dragen. Onder de blouse draag ik trouwens een coltruitje dat ik al had, omdat het gewoon té koud was buiten.

Toen ik de jas en de blouse had gescoord was het even zoeken naar een bijpassend rokje. Uiteindelijk vond ik deze bij ’t veer in Raamsdonksveer. En dit rokje was, net als de jas, twee euro. Het is echt zo’n rokje wat ik tien jaar geleden ook gedragen zou hebben, maar wat ik nu nog steeds erg leuk vind. Hij loopt vanaf ongeveer halverwege wat wijder uit, en heeft aan beide kanten van de rok drie knopen bovenaan. Dit rokje ga ik zeker vaker aandoen, bijvoorbeeld met een lekkere dikke trui.

En daar zit ik dan. In hartje Rotterdam (stadhuis), in de ijzige kou, in mijn kringloopoutfit. Ik heb het afgestyled met mijn petje van de Forever 21, zwarte overknee kousen en mijn grijze desert boots van Clarks. Maar hee, ik ben best wel een beetje trots. Want voor slechts 6,75 euro heb ik een hele outfit op de kop weten te tikken.

Wat vind jij, moet ik vaker een budgetoutfit bij de kringloop scoren?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *