Lifestyle

Cadeaus voor je vriend of vriendin

Je kent de struggle vast wel; je hebt een vriend of vriendin en je wilt hem of haar graag een cadeautje geven. Gewoon omdat je wilt laten weten dat je om diegene geeft of omdat er iets te vieren valt. Maar; je hebt totaal geen inspiratie wat je nu moet geven. Vandaag schoot ik mijn confettikanon met rozenblaadjes af en fotografeerde ik een gedeelte van de cadeautjes die ik aan Jonathan heb gegeven. Dus bij deze: zes ideeën voor een (zelfgemaakt) cadeautje voor je vriend of vriendin.


1. Een mok cadeau geven klinkt misschien suf. Maar tegenwoordig heb je honderdduizend sites waarop je jouw mok kunt personaliseren. Je kunt ervoor kiezen om er alleen een foto op te doen, maar ook leuke tekstjes zijn mogelijk. Het ideetje voor deze tekst haalde ik trouwens van Pinterest. Het ontwerp heb ik gemaakt in het ‘programma’ van Vistaprint, maar als je een echte ontwerpkoning(in) bent kun je dit vast nog veel beter met illustrator.

En zo ziet de voorkant eruit. Jonathan kijkt erg lief naar mij, ik wat minder lief naar hem. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik zie het echt voor me dat we over twintig jaar deze mokken nog in de kast hebben staan en terugdenken aan onze ‘jonge jaren’.


2. Een flesje met snoepjes? Nee, het zijn liefdespillen. Deze kleine pilletjes kocht ik op Aliexpress. Ieder pilletje heeft een mini-briefje, waarop je een lief tekstje kunt schrijven. Ik gaf dit cadeautje toen Jonathan een weekje weg was en we elkaar een tijdje moesten missen (normaal zien we elkaar dagelijks, dus een week is heeeel lang). Wel was het echt een gepriegel om alle briefjes open te maken en hier met een minihandschrift een tekst op te schrijven. Het flesje komt van de Xenos.

3. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die geen chocolade lust. Dat is gewoon een cadeautje wat altijd goed is. Het is natuurlijk helemaal leuk als je de reep personaliseert. Even de lengte, breedte en hoogte opmeten en je kun je afbeelding in Word of Illustrator daarop aanpassen. Om er zeker van te zijn dat Jonathan zou zien dat ik ‘m echt zelf had gemaakt heb ik zijn naam erop gezet.  Succes gegarandeerd.


4. In de tijd dat we samen zijn hebben we al heel wat foto’s gemaakt, waarvan het grootste gedeelte ergens op onze laptop is blijven hangen. Ik vond het tijd om hier iets mee te doen. Toen we 1,5 jaar verkering (van mensen op mijn minor hoorde ik dat je dit zegt als je 14/15 jaar bent, maar ik blijf het stug zo noemen) gaf ik dit boekje. Ik was alleen vergeten dat lijm vloeibaar is en dus onder de foto kan uitlopen als je ‘m hebt opgeplakt. Dus soms zie je wat lijm naast een foto, waar ik niet zo goed tegen kon, maar ik heb het toch gegeven.

Ik heb alle foto’s vierkant af laten drukken. En lekker ouderwets een bijschrift geschreven met pen. Het boekje komt van de HEMA en bevat pagina’s in verschillende pastelkleurtjes.

5. Ik heb al eerder een artikel geschreven over kaartjes die ik maakte. Ook vertelde ik toen dat Jonathan het ‘slachtoffer’ was van mijn creatieve kaartjesbuien. Zie hier; een gedeelte van het resultaat. Dit zijn kaartjes die je in korte tijd kunt maken. Het voordeel? Je hoeft er geen bergen geld aan uit te geven en toch laat je jouw vriend of vriendin zien dat je om hem of haar geeft. Ideeën hiervoor vond ik trouwens op Pinterest.

6. Dit boekje heb ik gegeven toen we een halfjaar verkering hadden. Best wel persoonlijk en ik weet ook niet of iedereen dit leuk zal vinden om te krijgen (sommige mensen zijn hier te nuchter voor denk ik, haha). Maar Jonathan vindt het één van de mooiste cadeautjes die ik heb gegeven.

Alle foto’s in het boekje zijn van dezelfde shoot, zodat het een eenheid vormt. Alles is gedrukt op fotopapier, ik vind zelf dat dit er erg mooi uit ziet. Bij iedere foto zette ik een tekstje. Ik heb er weleens aan gedacht om een deel twee en drie te maken, maar dan wat luchtiger. Maar dit is er niet meer van gekomen.

Goed nieuws voor alle (soms) inspiratieloze mensen; binnenkort een deel twee. Houd mijn blog in de gaten of volg me op Instagram om op te hoogte te blijven.

3 Comments

 • Rachel

  Hoi Elize,

  Laat me mijn hart eventjes luchten. Je schrijft ontzettend leuk en inspirerend. Thanks voor je tips. Reken maar dat ik je blogs vaker lees en in de wereld om mij heen verkondig hoe goed jou blogs zijn. Zelf woon ik op dit moment in Gambia, maar ik heb jaren in Holland gewoont. Je kan er dus vanuit gaan dat je binnenkort heel wat Gambiaanse volgers hebt 😉

  Ik geniet echt van jouw account en je artikelen. Ga zo door!

  Xx
  Much love

  Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *