Fashion

Vintage voor 10 euro – Deel 1

Ben jij weleens in een vintagewinkel geweest? Zo één waar je een muffe geur ruikt wanneer je binnen komt? Of juist een hele hippe die er nog leuker én gezelliger uitziet dan een gemiddeld modeketen? Ik zeker wel. Maar wat deze winkels vaak gemeen hebben is dat alle items vrij prijzig zijn.

Waarom ik zo gek ben op vintage kleding? Allereerst vind ik het duurzame aspect enorm goed. Dat niet alles zomaar wordt weggegooid. Ten tweede kun je een uniek item scoren, wat niemand van je vriendinnen heeft. Als derde houd ik echt enorm van jurken of truien met bloemenprintjes. Of juist van die overdadige blousjes. Dit werd veel gedragen in de vorige eeuw en dat zie je dus vaak terug in vintagewinkels.

Nu komt de klapper. Vintage hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Ik heb een aantal items van 10eurovintage ontvangen. En de naam zegt het al: alle vintage kleding bij deze online webshop is tien euro. In dit artikel laat ik je drie outfits met mijn ‘nieuwe’ aanwinsten zien.vintage blouse geel 10eurovintageVintage outfit geel 10eurovintageDetails blouse geel 10eurovintage

Outfit 1
Allereerst bestelde ik een gele blouse. Het is een maat L. Deze maat heb ik officieel niet, maar ik vind het heel leuk om dit item met opgerolde mouwen en als een soort vestje te dragen. Halverwege zitten koordjes waardoor je taille kunt creëren. Het doet me een beetje denken aan een schildersblouse, maar dan wel een leuke. Ik draag de blouse met een simpel shirtje van de Pull & Bear en een vintage rokje met gele en zwarte ruitjes (dit rokje woont al enkele maanden in mijn kledingkast). De schoenen zijn van de New Look.

henschotermeer rokkiemountains vintage truivintage trui roze rood 10eurovintage10eurovintage trui everything5pounds rok

Outfit 2
Het tweede item is deze trui, echt mijn favoriet. Dat zie je ook wel aan mijn blije hoofd. Als kind droeg ik ook vaak zulke truien. Herken je dat? Dat je zo hard aan je trui moet trekken omdat hij anders niet over je hoofd gaat? Deze trui laat mij deze kindherinnering herleven. Ik vind het roze en rood echt geweldig bij elkaar en de kwaliteit is ook hartstikke mooi. Ik draag deze trui met een spijkerrokje en mijn witte Adidas sneakers.

bloemetjesrok 10eurovintagetop pull&bear rok 10eurovintageclose up vintage rok 10eurovintage

Outfit 3
Dit is nu precies wat ik bedoel met een uniek item. Deze bloemetjesrok loopt wijd uit en heeft een kanten randje aan de onderkant. Mega-cute toch? Zoals je ziet voel ik me heel happy in deze rok. Het zwarte shirtje is van de Pull & Bear en onder de rok draag ik opnieuw mijn Adidas sneakers.

Wat vind ik van de items en de webshop?
Eigenlijk is het geen vraag meer, maar ik ben heel blij met mijn ‘nieuwe’ vintage kledingstukken. De kwaliteit is goed en alles past perfect. Trouwens, mocht je wat bij 10eurovintage bestellen en twijfelen over de maat. Bo van 10eurovintage heeft voor mij meerdere malen haar centimeter tevoorschijn getrokken om afmetingen door te sturen (echt topservice!). De artikelen had ik de dag na mijn bestelling binnen.

Maaaar, dit is nog niet alles. Omdat ik alle items te veel vond voor één artikel komt er over een paar weken een deel twee, waarin ik nog drie outfits aan jullie laat zien. Wil je dit niet missen? Volg me dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je gratis en voor niks een update wanneer er een nieuw artikel online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *