Bulgarije - Sofia
Lifestyle

Waarom ik Jane hielp bij haar kledingbedrijf

Wanneer je aan een arm land denkt, denk je wellicht aan rieten hutjes, mensen die bedelen langs de straat of kinderen die geen toekomst hebben. Wat we bij dit beeld vaak vergeten is dat het ook mensen zijn met toekomstdromen. Mensen met energie om te ondernemen. Mensen die een goede toekomst voor hun kinderen willen opbouwen.

Collectant
Vaak hebben ze alleen niet genoeg geld om een eigen bedrijfje te starten. Dat is nu precies waar ik het over wil hebben. Want geld geven aan een collectant is goed, maar hoe fijn is het als je iemand op weg kunt helpen om zijn of haar onderneming te laten starten of te laten groeien? Wakibi is een organisatie die op deze manier te werk gaat. Ze zoekt ‘sponsoren’ die geld willen uitlenen aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Dit geld krijg je overigens weer terugbetaald.

Staan op eigen benen
Dit vind ik echt zo’n onwijs goed initiatief! Op deze manier leren de mensen die geld lenen om op eigen benen te staan. Om te weten hoe het in zijn werk gaat, probeerde ik het uit. Ik kreeg de kans van Wakibi om vijftig euro uit te lenen aan één of meerdere ondernemers.

Jane
Omdat er wel 5040 projecten online staan filter ik eerst wat. Ik wil ooit een eigen kledingwebshop beginnen en daarom lijkt het me tof om een vrouw te steunen die kleding maakt of verkoopt. Na een tijdje scrollen kom ik Jane tegen, ze is 19 jaar oud en woont in Uganda. Ze verkoopt kleding, maar wil haar bedrijfje laten groeien, hiervoor heeft ze geld nodig. Ik besluit om mijn vijftig euro aan Jane uit te lenen. Ik vind het bijzonder dat ze al zo jong een eigen bedrijfje heeft opgezet en ik geloof dat ze met deze drive succesvol kan worden.

Geregeld
Met een paar klikken op de muis is het geregeld. Via ‘mijn Wakibi’ kan ik mijn project in de gaten houden. Ik ben benieuwd hoe het over een paar maanden met het bedrijfje van Jane gaat.

Heb jij weleens gehoord van dit Wakibi? Als je het, net als ik, heel interessant vindt, kun je hier meer informatie vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *