Fashion

Vier outfits met tweedehands items

‘Hoe kom je toch aan die unieke kleding?’ Deze vraag krijg ik regelmatig via Instagram. Vaak antwoord ik dan dat het een mix is van nieuwe items en tweedehands kleding. Wanneer je eerdere artikelen hebt gelezen, weet je dat ik gek ben op tweedehands kleding. Waarom? Het is duurzaam, goedkoop en je hebt meestal een uniek item.

Tweedehands outfit

Outfit 1: Vintage feelings

Deze week laat ik vier outfits zien, waarbij ik tweedehands items met nieuwe kleding heb gemixt. Ik begin met een outfit die een echte vintage uitstraling heeft. Ik heb twee printjes gecombineerd, waardoor de outfit net even wat extra’s krijgt. Het jasje heb ik ontvangen in samenwerking met NA-KD, het rokje heb ik via marktplaats gekocht voor drie euro en de blouse kostte me drie euro in een kringloopwinkel.

Vintage trui

Outfit 2: Vintage trui

Dit is geen hele outfit, maar wel een trui waar ik helemaal verliefd op ben. Ik lijk er twintig kilo zwaarder in, maar dat maakt me niet uit. De trui heb ik vintage gekocht en ik vind ‘m vooral erg leuk door het geborduurde hertje op de voorkant. Hiernaast is de kwaliteit echt goed en voelt hij lekker zacht aan.

Tweedehands outfit gemixtTweedehands outfit gemixt

Outfit 3: Leopard style

Dit is een van mijn favoriete outfits van het moment: een lange rok, lange jas een lekkere warme trui. Ik ben nogal een koukleum en met de temperaturen van nu komt zo’n outfit mij wel van pas. De jas kocht ik bij de H&M in Bulgarije, de trui komt van de Forever21 en de rok kocht ik voor drie euro op percentil.nl.

Vintage bloemenjurkVintage bloemenjurk

Outfit vier: Floral vibes

Bij deze outfit weet ik niet zo goed of ik me nu een oma of juist een hippe jongere moet voelen. Feit is wel dat deze jurk al heel wat jaartjes meegaat (ik kocht ‘m voor 3,50 euro bij de kringloop). Ik ben echt fan van de lengte en het bloemetjespatroon. Door de polyester stof is de jurk alleen niet geschikt voor warme zomerse dagen (dit heb ik helaas moeten ondervinden).

Zoals je hebt gelezen komt al mijn tweedehands kleding uit verschillende hoeken. Ik koop veel bij kringloopwinkels, maar ook online via marktplaats en sites zoals 10eurovintage en percentil.nl kun je prachtige items scoren.

Waar koop jij jouw tweedehands kleding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *