Outfit met rode baret
Uncategorized

Outfit of the day – Winterproof met Schwartz en von Halen handschoenen

De klok is verzet en we zijn de wintertijd weer ingegaan. Het heeft lang geduurd, maar ook de temperaturen zakken weer. Warme zomeravonden maken plaats voor nostalgische avondjes bij de kachel en luchtige zomerjurkjes maken plaats voor dikke truien. Zelf heb ik honderd keer liever de zomer dan de winter (ik ben nogal een koukleum). Al ben ik dol op warme dikke jassen, truien en alles wat daarbij hoort. Vandaag laat ik je sinds lange tijd een winteroutfit zien met mijn Schwartz en von Halen handschoenen. De outfit houdt me heerlijk warm en is eigenlijk perfect voor bijna iedere gelegenheid.

Schwartz en von Halen Alessandra

Leren handschoenen Schwartz en von Halen

Een belangrijk onderdeel van deze outfit zijn de handschoenen. Deze prachtige leren handschoenen zijn van Schwartz en von Halen. Ik koos voor het model ‘Alessandra’. De handschoenen werden geleverd met een mooi opbergzakje en een leergel. Een maat kiezen zonder ze in het echt te passen vond ik lastig, maar gelukkig bleek mijn maat m prima te passen. Wist je trouwens dat je jouw maat handschoenen meestal kunt uitrekenen aan de hand van je schoenmaat, grappig toch?

Logo Schwartz en von Halen handschoenen

Koude handen verleden tijd?

Het leer is fijn soepel (en wordt nog soepeler naarmate ik ze meer gebruik) en de binnenkant is heerlijk zacht. Ik had al handschoenen, maar die hebben een hele dunne voering en ik merk een duidelijk verschil. Koude vingers is er deze winter voor mij echt niet bij. Zeker tijdens winterse fietstochtjes is dat heel fijn. Een prachtig detail van deze Schwartz en von Halen handschoenen is het logo van dit merk: een hertenkop. Prachtig toch? En: met de aankoop van een paar handschoenen heb je niet alleen nooit meer koude handen, maar steun je ook een project van Schwartz en von Halen om Nepaleese kinderen van kleding te voorzien.

Allesandra Schwartz en von halen handschoenen

Warme grijze gebreide trui

Ik draag een gebreide grijze wollen trui. Hij zit er niet enorm dik uit, maar hij is wel warm. De trui heeft een prachtig motiefje en valt oversized. Mijn jas heb je misschien al eerder voorbij zien komen bij een kringloopchallenge. Ik scoorde ‘m voor drie euro bij een kringloopwinkel.

Winteroutfit met rode baret

Rode baret als eyecatcher

Ik ben niet heel erg van basic, maar een zwarte ‘onderkant’ is altijd goed. Met de top, jas en accessoires kun je dan alle kanten op, superhandig! Ik style de outfit af met een rode baret. Deze klassieker kan altijd en geeft net even wat extra kleur aan deze outfit.

Wat vind jij van mijn Schwartz en von Halen handschoenen en wat is jouw tip om warm de winter door te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *