Kringloopoutfit
Fashion

Challenge: Kringloopoutfit voor 15,- euro

Yay, weer een kringloopchallenge! De vorige kringloopchallenges werden supergoed gelezen en daarom vandaag een nieuwe. Deze keer dook ik de kringloop in Dordrecht in. Echt een enorme kringloop met een grote kledingafdeling. Als je daar niets kunt vinden, dan kun je nergens iets vinden. Ik moet wel zeggen, vroeger kocht ik alles wat los en vast zat bij de kringloop. Want, het kost toch bijna niks?! Inmiddels ben ik hierop teruggekomen en denk ik goed na of ik iets echt nodig heb.

Mini-minirokje

Ik begon mijn zoektocht bij de rokjes. Rokjes vinden bij de kringloop vind ik qua kleding nog wel het meest lastig. Of een rokje is te groot, of je hebt zo’n mini-minirokje uit de jaren 90 te pakken. Na goed zoeken, vond ik een taupekleurig linnen rokje. Veilig, maar wel multi-combinationeel (ja, zojuist heb ik een nieuw woord bedacht). Met het rokje in mijn achterhoofd, zocht ik naar een top.

Vintage kanten top

Vintage kanten truitje

Bij de shirtjes slaagde ik helaas niet. Felblauw is niet echt mijn kleur, en shirts met pailletten of honden is al helemaal niet mijn ding. Bij de truitjes kwam ik wel iets leuks tegen! Een mooi vintage kanten truitje, wit en dun gebreid. Helemaal mijn ding. Ik vind wit sowieso een topkleur. Als ik een dag niet weet wat ik aan moet doen, of niet lekker in m’n vel zit, pak ik altijd wit uit de kast (in tegenstelling tot zwart, ik vind echt dat ik daar juist bleek van word).

Schoenen bij de kringloop?

Het is misschien niet een ultra-fleurige outfit. Maar toch vind ik ‘m wel leuk. Enkele weken hiervoor had ik een tasje bij een andere kringloop gevonden, dat maakte mijn outfit helemaal compleet. Schoenen koop ik overigens niet bij de kringloop. Aangezien je die niet kunt uitwassen, vind ik dat geen fijn idee.

Vintage outfit

Challenge geslaagd?

Uiteindelijk maakte ik de balans op. Is het mij gelukt om een outfit te scoren voor maximaal 15,- euro? Mijn conclusie was dat ik een volgende keer wellicht het bedrag kan verlagen als ik weer naar de kringloop in Dordrecht (opnieuw & co Dordrecht) ga. Het rokje kostte welgeteld 2,25 euro en het topje 3,- euro. Het tasje wat ik al had, kostte 4,50 euro. Totaal was ik dus 9,75 kwijt. Nog geen 10,- euro voor een outfit!

Ik ben weer helemaal blij. Heb ik toch mooi mijn koopdrang weten te beperken tot een luttel bedrag van 10,- euro. Ik ben benieuwd, wat is jouw goedkoopste outfit?

PS Bekijk hier & hier mijn eerdere kringloopchallenges!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *