Fashion

Challenge: kringloopoutfit voor 10,- euro

De laatste tijd ben ik bijna wekelijks in de kringloop te vinden. En ik moet zeggen: het is een vrij goedkope manier om mijn ‘shop-drang’ te onderdrukken. Ik vind altijd wel iets leuks: soms een kopje, of een leuke mand. Af en toe een leuke pot voor een van de drieëndertig planten die ik heb, máár als ik iets koop, is het meestal kleding. Mijn hart klopt direct sneller wanneer ik een mooi vintage item uit de rekken trek, of wanneer ik een shirt van een ‘duur’ merk spot.

Kringloop Delft

Dit keer ging ik de uitdaging aan om een outfit te shoppen voor 10,-. In een normale winkelstraat is dat vrijwel onmogelijk (of kom je met een basic outfit terug). Bij een kringloop is het goed te doen met dit bedrag! Deze keer ging ik naar een kringloopwinkel in Delft aan de Rotterdamse weg 404. Het viel me al snel op dat de prijzen voor kleding gemiddeld iets hoger liggen dan bij andere kringlopen, maar dat de kwaliteit wel heel goed is.

Vintage jurk kringloop Delft

Vintage jurk bij de kringloop

Al snel wist ik waar ik een gedeelte van mijn tientje aan uit wilde geven: een prachtige vintage jurk. Ik twijfelde heel even: want toen ik ‘m uit de rekken trok, had ’t iets weg van een slaapzak. Maar met een leuke riem eromheen, is het een echte eye-catcher! De prijs? €6,-

Vintage bloemenjurk

Details outfit kringloop

Bril eyes + more

Details vintage jurk

De kwaliteit is echt fantastisch en de details ook. Zo heeft de jurk leuke blauwe knoopjes, die perfect passen bij de stof. Ook zijn de mouwtjes opgerold. Verder valt er niet zoveel over te zeggen, de foto’s spreken voor zich :).

Challenge geslaagd!

Om de jurk niet op een slaapzak te laten lijken, ging ik op zoek naar een riem. Die vond ik overigens bij een andere kringloop in een bak met allerlei riemen voor 0,50 euro per stuk. Mijn totale outfit kostte dus 6,50 euro! Koopje toch?! En als ik de jurk zat ben, gaat de jurk gewoon weer de ‘kringloop’ in.

 

Meer tweedehands outfits bekijken? Ik schreef hier eerder over:

 

Wat was jouw beste kringloopvondst van de afgelopen weken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *